De mest besökta nyhetssajterna på nätet

Vi människor letar ständigt efter information och uppdateringar om vad som händer runt om i världen och i vår närhet. Nyhetsflödet sedan internet kom uppdateras allt oftare och det är väldigt lätt att snabbt hitta information om de senaste stora händelserna oavsett var du befinner dig och var det du läser eller hör om hände. Men vilka är då de nyhetssidor vi besöker mest? I den här artikeln har vi listat de 5 populäraste nyhetssidorna på nätet.

  1. Aftonbladet

Det är inte speciellt förvånande att Aftonbladet finns i toppen på listan över de populäraste internetbaserade nyhetskällorna då tidningen även är en av de största tryckta nyhetskällorna i Sverige. Det sägs också vara så att utvecklingen under de senaste åren, kombinerat med tidningens satsning på kvalitet online och att värva betalande kunder, har gjort så att tidningens inkomster för den internetbaserade verksamheten är större än för den tryckta tidningen. Tidningen är i grund och botten en kvällstidning vilket återspeglas i hur artiklarna online ser ut.

  1. Dagens nyheter

Dagens nyheter, förkortat DN, är en av de största svenska tryckta dagstidningarna och det är inte direkt oväntat att de finns i toppen över de mest populära nyhetssajterna online. Den första upplagan av DN kom ut redan år 1864 så tidningen är mycket väletablerad och har funnits med i många år som tryckt version innan deras internetversion utvecklades. För att få läsa alla nyheter måste du vara betalande medlem.

  1. Expressen

Expressen är liksom Aftonbladet en av de största svenska tryckta kvällstidningarna och även en av de populäraste nyhetskällorna online. Tidningen har funnits med i tryckt version sen 1944 och har liksom de andra stora tidningarna allt mer satsat på att ha en bra tidning även online i takt med att tekniken har utvecklats.

  1. Svenska dagbladet

Svenska dagbladet, förkortat SvD, är liksom DN en av de största tryckta dagstidningarna i Sverige och har liksom ovan nämnda tryckta stora tidningar även lyckats bra med sin verksamhet online. Tidningen har funnits med sedan 1884 och är idag otroligt populär samt lägger stort fokus på att ha hög kvalitet på sin nyhetssajt.

  1. Omni.se

Omni är den moderna versionen av en tidning. De ovan nämna nyhetssajterna är alla från början populära tryckta tidningar som i takt med att tekniken har gått framåt har utvecklat en nyhetssajt som komplement till den tryckta tidningen. Omni har aldrig funnits som tryckt version, det är en helt webbaserad nyhetskälla som trots det tagit sig upp till toppen över de bästa och mest populära nyhetssajterna. Omni finns både som webbtidning och nyhetsapp och deras stora fokus är att ge en återblick av vad andra tidningar publicerar och varje artikel innehåller länkar till de ursprungliga artiklarna. Det denna webbsajt ger är alltså en sammanfattning av vad flera andra tidningar har publicerat under dagen. Om du använder dig av deras app har du också fördelen att du själv kan styra hur du vill att ditt nyhetsflöde ska se ut utefter vilka ämnen som intresserar dig, till exempel mer om ekonomi men mindre sport.