5 sidor om ekonomi

Ekonomi är ett sånt där ämne som vissa är besatta av och andra är helt ointresserade av. Oavsett vad just du känner över detta ämne går det inte att komma ifrån det faktum att ekonomi, på privat och global nivå, ständigt är en del av ditt liv och påverkar dig på ett eller annat sätt. Det finns ett oändligt antal artiklar om hur du ska få koll på din ekonomi. För att göra det lät för dig, oavsett om ekonomi är något som intresserar dig eller ej, listar vi här under flera olika sajter som handlar om just ekonomi.

DN ekonomi

DN har en ekonomidel som samlar allt som kan vara värt att veta om ekonomi på ett och samma ställe. Här hittar du allt från de senaste nyheterna inom ekonomi och saker som rör ekonomi till, som nämnts tidigare, artiklar om hur du som privatperson får bättre koll på din ekonomi. Du kan följa börsens utveckling, läsa artiklar om vilka städer i världen som är de billigaste respektive dyraste eller varför inte klicka dig in på delen som handlar om bolån. Det mesta du söker inom ämnet finner du förmodligen här och allt är på svenska.

privataaffarer.se

Om du är intresserad av aktier och liknande finns det flera sidor som även erbjuder, förutom allmän information om dagens ekonomi, information om aktier. Hur ska du tänka angående aktier, borde du köpa eller sälja? Kolla in denna sida och få tips om detta och mycket annat gällande ämnet ekonomi.

progressivekonomi.se

På denna sida finner du en massa artiklar inom ämnet ekonomi och de själva beskriver sig som ”En sajt om ekonomi för privatpersoner och lekmän”. Beroende på vad som intresserar just dig kan du klicka dig vidare på en av deras underrubriker ”privatekonomi”, ”företagsekonomi”, ”nationalekonomi” eller ”nobelpriset i ekonomi”. Du kan läsa artiklar om saker som spelande på onlinecasinon och hur detta kan påverka din privatekonomi till information om vad nobelpriset i ekonomi är för något.

efn.se

Ekonomi- och FinansNyhterna, förkortat EFN är en sajt där du kan hitta de senaste och viktigaste nyheterna inom ekonomi. Det täcker allt som är värt att täcka från privatekonomi till internationell ekonomi. Deras mål är att sprida kunskap om ekonomi och att denna kunskap ska vara lättillgänglig för alla. På denna sajt hittar du information i många olika format, det finns artiklar, krönikor, podcastavsnitt och videoklipp. Du kan själv välja hur du helst tar till dig informationen och så länge du har tillgång till uppkoppling med omvärlden har du tillgång till det som EFN erbjuder.

oecd.org

Är du mer intresserad av global ekonomi och vad som händer på makronivå borde du kolla in internationella sidor, så som OECDs hemsida. Här kan du få information om vad som händer globalt sett när det gäller ekonomi men också gå in och kolla närmare på olika länders ekonomi. Via den här sidan får du en mer världsomfattande bild av det ekonomiska läget än om du enbart håller dig på en svensk sida.